Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Kayseri Yaglamasi Nasil Yapilir


Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır

Kayseri Yağlaması Yapımı

Malzemeler

* 1 kilo un * 1,5 su bardağı ılık su * 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

* 500 gram kıyma * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 1 diş sarımsak (kıyılmış) * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Yağ sürmek için

* 200 gram tereyağı * 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Unu, tuzu ve ılık suyu bir kapta yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 15-20 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için kıymayı, soğanı, sarımsağı, kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzu ve maydanozu bir kapta karıştırın.
  3. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı açarak ortasına iç harcından koyun. Hamuru kapatarak yağlanmış bir tepsiye dizin.
  4. Tereyağını ve sıvı yağı bir tavada ısıtın. Yağlanmış tepsideki yağlamaların üzerine sıcak yağ dökün.
  5. 180 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Püf Noktaları

* Hamuru yoğururken su miktarını yavaş yavaş ekleyin. Hamur çok sert olmamalı. * İç harcını fazla sulandırmayın. * Yağlamaları tepsiye dizdikten sonra üzerlerine bir fırça yardımıyla yağ sürün. Bu, yağlamaların daha çıtır çıtır olmasını sağlar. * Yağlamaları fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu, yağlamaların daha iyi oturmasını sağlar.


Comments