Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır
Kayseri Yağlaması Yapımı
Malzemeler
* 1 kilo un * 1,5 su bardağı ılık su * 1 tatlı kaşığı tuzİç harcı için
* 500 gram kıyma * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 1 diş sarımsak (kıyılmış) * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)Yağ sürmek için
* 200 gram tereyağı * 1 su bardağı sıvı yağYapılışı
- Unu, tuzu ve ılık suyu bir kapta yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 15-20 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için kıymayı, soğanı, sarımsağı, kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzu ve maydanozu bir kapta karıştırın.
- Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı açarak ortasına iç harcından koyun. Hamuru kapatarak yağlanmış bir tepsiye dizin.
- Tereyağını ve sıvı yağı bir tavada ısıtın. Yağlanmış tepsideki yağlamaların üzerine sıcak yağ dökün.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Comments